SCHOOL-STRAAT Kapelweg.

Aangepaste verkeerssituatie moet veiligheid rond onze lagere school 't Dreefke verhogen.

Bij het begin en het einde van de lessen is het in de omgeving van onze lagere school ' 't Dreefke' een verkeersdrukte van belang. Buiten de ouders en de leerlingen die te voet, met de fiets of met de auto aan de school arriveren is er ook nog het andere doorgaande verkeer. Vaak passeren er ook vrachtwagens die vaak niet meer vooruit of achteruit kunnen.

Daarvoor bestaat de actie School-Straten van de gemeente Hoogstraten. Zij onderzoeken of het anders en beter kan door een eventuele herinrichting of door snelheidsremmende maatregelen te nemen. Ze doen dit niet zomaar, vooraf was er een uitgebreid overleg met de school, het oudercomité, de dorpsraad, de mobiliteitsraad enz. U ziet men gaat niet over één nacht ijs.

Eind augustus verschenen er snelheidsremmende matten aan het kruispunt Kapelweg - Meersel. Dit om het makkelijker te maken voor o.a. kinderen om af te slaan richting Kapelweg en zo naar school te fietsen. De Kapelweg wordt een fietsstraat (auto's blijven achter de fietsers en mogen maximum 30km per uur rijden). Ook wordt de straat een éénrichtingsstraat in de richting van Meersel naar de Dreef, uitgezonderd voor fietsers, die mogen nog in beide richtingen fietsen. En tenslotte wordt de Kapelweg aan aan de school een stukje verlegd om meer ruimte te bieden aan fietsers en voetgangers.

Deze opstelling is nog niet definitief! Ze wordt eerst getest en kan eventueel later nog worden aangepast. Deze maatregelen gaan in vanaf 17 september 2021. De opstelling wordt eind december geëvalueerd.

De folder met uitleg die de mensen van Meersel-Dreef in de bus krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Please reload

Even geduld...