Openbare vergadering 2020

Openbare vergadering -; nieuwe vorm?

Na de openbare dorpsraad van afgelopen jaar, op 5 februari 2019, zijn er tussen het gemeentebestuur en de verschillende dorpsraden van de gemeente Hoogstraten gesprekken gevoerd om de vorm van de openbare vergadering te veranderen. De behoefte hiertoe is ontstaan vanuit de wens van de gemeente om meer tussen de mensen te staan/zitten i.p.v. ervoor. De verschillende dorpsraden zijn deze dialoog aangegaan vanuit de behoefte tot meer/gedetailleerdere informatie vanuit de gemeente over lopende dossiers.

Deze behoeftes samenvattend is het voorstel gedaan door de gemeente om meer vanuit een 'dorp-praat-café', het 'Gert-late-night' gevoel te evenaren. De bedoeling hiervan is om doelgericht een aantal van de prioriteiten te bespreken waarbij er een dialoog ontstaat tussen dorp en gemeente. Daarnaast wordt er ruimte gemaakt aan een vereniging om zich voor te stellen/aan het dorp te vertellen waar ze voor staan of waar ze eventueel hulp bij nodig hebben. De avond zal er dan op gericht zijn om enerzijds meer informatie te verkrijgen over lopende dossiers maar daarnaast ook om een vereniging een podium te geven. Het doel hierbij is het versterken van ons dorpsgevoel en het gedetailleerder vergaren van kennis.

Later hierover meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Please reload

Even geduld...